U trendu

Vučić: Prosvetarima po 6.000 dinara

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti rebalansa budžeta, osim što će biti dopunjen Zakon o budžetu kako bi prosvetnim radnicima bilo isplaćeno po 6.000 dinara.

Neće biti rebalansa budžeta, samo će biti dopunjen Zakon kako bi dali novac prosvetnim radnicima, rekao je Vućič novinarima u Beogradu.

Predlogom dopuna Zakona o budžetu Srbije predvidjeno je da se, na osnovu odluke Vlade, zaposlenima u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i ustanovama učeničkog standarda jednokratno isplati neto iznos od 6.000 dinara sa pripadajućim porezom i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

U obrazloženju Vlada je navela da je donošenje dopuna neophodno radi unapređenja kvaliteta procesa rada srednjih i osnovnih škola i ustanova učeničkog standarda.

O tim dopunama Skupština Srbije treba da počne raspravu u utorak, 10. novembra, a ministar prosvete Srdjan Verbić pre nekoliko rekao je da bi jednokratna pomoć prosvetnim radnicima trebalo da bude isplaćena oko 1. decembra.

Vlada Srbije obećala je prosvetarima, koji su štrajkovali zbog smanjenja zarada, da će im jednokratno isplatiti novac do visine jednomesečne zarade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar