U trendu

Vučić razgovarao s predsednikom francuskog Senata

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Parizu s predsednikom Senata francuskog parlamenta Žerarom Laršerom, s kojim je razgovarao o unapredjenju bilateralnih odnosa, situaciji u regionu Zapadnog Balkana, migrantskoj krizi i saradnji Senata i Narodne skupštine Srbije.

Predsednik francuskog Senata je kazao da Francuska zna koliko je važna uloga Srbije u regionu Zapadnog Balkana i da se zbog toga veoma zalaže za što skorije priključenje Srbije EU, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Žerar Laršer rekao je da su odnosi Srbije i Francuske zasnovani na stogodišnjem prijateljstvu i savezništvu i da su dve zemlje bile jedna uz drugu u najtežim trenucima.

Vučić je u razgovoru s Laršerom zahvalio na podršci Francuske evropskom putu Srbije i izrazio nadu da će, posle uspešnih ekonomskih reformi, Srbija postati još privlačnija za ulaganje francuskih kompanija.

„Nadamo se uspostavljanju mnogo bližih odnosa, kako političkih, tako i ekonomskih“, istakao je Vučić i dodao da je neophodno raditi na jačanju trgovinske razmene izmedju dve zemlje.

Premijer Srbije je u sredu doputovao u trodnevnu posetu Frnacuskoj, a danas će se sastati i s francuskim premijerom Manuelom Valsom i učestvovaće na poslovnoj konferenciji o Srbiji na kojoj učestvuje oko 80 francuskih komanija koje su zainteresovane za poslovanje u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar