U trendu

Vučić: Slučaj Savamala poslužio da se oslabi Vlada Srbije

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vlada Srbije u prvih 100 dana rada ostvarila dobre rezultate a da su njeni ministri radili „marljivije“ nego što je to bio slučaj sa članovima prethodnih vlada.

Gostujući na televiziji Pink, Vučić je kazao da Vlada Srbije može da se pohvali punom fiskalnom stabilnošću i suficitom u budžetu koji neće biti ugrožen ni izdvajanjem 100 miliona evra za dodelu jednokratne pomoći penzionerima.

„Uspeli smo da spustimo deficit ispod Mastrihtskog nivoa, došli smo do zavidne stope rasta i za milijardu evra smo stvorili više vrednosti nego prethodne godine. To su rezultati koje priznaje ceo svet“, kazao je premijer.

Prema njegovim rečima, Srbija je u prethodnom periodu ostvarila bolji poslovni ambijent i napredak na Duing biznis listi od 44 mesta, a uspela je i da sačuva spoljnopolitičku koncepciju.

„Naš evropski put nije doveden u pitanje, ali smo očuvali i unapredili odnose sa Rusijom, a i prva smo evropska zemlja koja sa Kinom ima sporazum o ukidanju viza“, dodao je Vučić.

Govoreći o slučaju Savamala, Vučić je rekao da je to „najopskurnije pitanje“ koje je poslužilo da bi se oslabila Vlada Srbije.

„Savamala je najopskurnije i najmanje rečito pitanje o kome pričaju oni koji nemaju šta drugo da rade. Niko ne misli da je to što se tamo desilo nešto lepo ali nemojte da preterujete u značaju. To je bila tema kojom bi se oslabila Vlada Srbije“, kazao je Vučić na televiziji Pink.

On je ocenio da su na slučaju Savamala insistirali pripadnici pojedinih stranih ambasada kako bi Srbiji „udarali packe“ zbog njenog odnosa sa Rusijom ali i Kinom.

„Ako ljudi misle da su tri nezakonito podignute barake najveći problem, ja ne mislim“, kazao je Vučić dodavši da Srbijom danas ne upravljaju „ni stranci ni tajkuni, već narodni predstavnici“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar