U trendu

Vučić smatra da su prosvetari zadovoljni

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini Srbije da je jednokratna pomoć od 7.000 dinara i povećanje plate od četiri odsto za prosvetne radnike značajno i da misli da su prosvetni radnici radosni zbog toga.

„Za onih 19 odsto ljudi sa platama koje niko nije dirao, ovo je značajno i mislim da su oni radosni“, kazao je Vučić i dodao da je razgovarao sa predstavnicima sva četiri reprezentativna sindikata prosvete i da je njihov zahtev bio da se isplati jednokratna pomoć od 7.000 dinara.

On je kazao da će plate biti povećane za oko 141.800 zaposlenih u prosveti i da je ukupan iznos odvojen za to viši od tri milijarde dinara.

Vučić je kazao da je Međunarodni monetarni fond odobrio povećanje plata i penzija za oko 2,1 milion ljudi.

„Isplaćujemo ih (penzije) redovno, bez dana zakašnjenja. Kao švajcarski sat, svakog meseca u istom danu, nedovoljno je, redovno, povećavamo onoliko koliko nam ekonomija raste“, kazao je Vučić.

On je na primedbe da je penzija povećana za 1,2 odsto, odnosno 290 dinara, kazao da je za toliko penzija povećana onim penzionerima koji ništa nisu izgubili.

Skupština Srbije danas raspravlja o dopuni Zakona o budžetu za 2015. godinu, kojom se predlaže isplata jednokratne pomoći prosvetnim radnicima u visini od 7.000 dinara. Prvobitno je predloženo da pomoć bude 6.000 dinara i da se isplati samo zaposlenima u osnovnom i srednjem obrazovanju, ali je to promenjeno amandmanom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.