U trendu

Vučić: Spasili smo Srbiju od bankrota

 Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je njegova vlada uspela da spase državu od bankrota.

„Uspeli smo da Srbiju spasemo od bankrotstva u koje je dovedena posle 2008. godine sa bezbroj nepotrebnih i pogrešnih poteza…uspeli smo da Srbiju spasemo od bankrotstva time što smo fiskalni deficit sveli na nivo Mastrihta. Još imamo nekih problema sa lokalnim samoupravama, kada to rešimo sledeće godine, ako uspemo isti nivo da održimo, mi više problema sa deficitom nemamo“, rekao je Vučić gostujući na jagodinskoj televiziji Palma plus.

Prema njegovim rečima, to će značiti zaustavljanje i spuštanje javnog duga od 2017. godine.

Premijer je rekao da je važno što je uprkos merama fiskalne konsolidacije, smanjenju plata i smanjenju troškova, Vlada Srbije uspela da podigne privredu.

„Nadam se da ćemo imati plus 0,9 odsto rast bruto domaćeg proizvoda do kraja godine. To je velika stvar u uslovima fiskalne konsolidacije. Za sledeću godinu predvidjamo rast za više od dva odsto, za 2017. godinu tri odsto i mi više nećemo ići u recesiju, bićemo zemlja stalnog rasta“, rekao je Vučić.

Premijer je naveo da je Srbija popravila plasman za 32 mesta na biznis listi Svetske banke i da to znači da je za toliko povoljniji poslovni ambijent.

„Verujem da ćemo sledeće godine biti u prvih 40 zemalja u svetu i to će značiti širom otvorena vrata investitorima“, kazao je Vučić.

Otvaranje poglavlja sa Evropskom unijom znači, naveo je, dodatno privlačenje, ne samo evropskih investicija, već i azijskih i američkih.

„Ja sutra imam sastanak sa Simensom i verujem da će oni dvostruko da prošire svoje kapacitete. Verujem da će mnoge druge kompanije to da urade“, rekao je Vučić i dodao da je uspeh vlade i smanjenje nezaposlenosti sa 26 odsto, koliko je bila pre tri godine, na 17,6 odsto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.