U trendu

Vučić: Spreman sam da idem u Srebrenicu, ne podržavamo rezoluciju

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da je spreman da ide u Srebrenicu i oda počast žrtvama ukoliko Bošnjaci izraze želju da on dođe na godišnjicu obeležavanja tog zločina.

„Ako Bošnjaci budu želeli biću spreman da odam počast muslimanskim i bošnjackim žrtvama“, izjavio je premijer na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je, međutim, dodao da srpska vlada ne može da podrži predlog rezolucije o Srebrenici.

„Spreman sam da pognem i sagnem svoju glavu i da pokažemo kakav odnos imamo prema nevinim srebreničkim žrtvama“, naglasio je premijer.

Srbija ne sme da odustane od zahteva za izručenje Orića

Vučić je poručio da Srbije ne sme da odustane od zahteva za izručenje Nasera Orića i upitao ko je taj koji traži da se on ne procesuira.

Vučić je pročitao iskaze svedoka iz istrage koji su do detalja ispričali kako je orić krenuo na selo Zabražje da „istera Srbe i četnike“ iz njega.

„Da li smatrate da država Srbije sme da odustavne od zahteva za izručenje Orića…Tražite li od Srbije i od mene da vršim pritisak na organe Srbije da se ovo ne procesuira? Ko to traži, ko je taj majčin sud koji to traži? Imamo svedoke, žive ljude“, ukazao je Vučić i pročitao kako je Orićeva grupa zarobila osam osoba među kojima je bila i jedna žena, koje su potom ubili.

Kaže i da je spreman da plati svaku cenu za političku stabilnost Srbije i dodao da Srbi i Bošnjaci moraju da žive u miru.

„Moramo da živimo drugačije živote da bismo bili normalni“, poručio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.