U trendu

Vučić: Srbija neće odgovarati na nove mere Hrvatske

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija neće odgovarati na nove mere hrvatske vlade.

„Na ekonomske mere može da se odgovori merama, na ludilo nikako“, istakao je Vučić u izjavi za TV B92.

Premijer je kazao da su građani Hrvatske dobrodošli u Srbiju i da će uvek biti dobrodošli, bez obzira na mere hrvatske vlade.

Vučić je istakao i da ne razume mere hrvatske vlade, dodajući da je mislio da su davno prošla vremena kada je neko ulazio u autobus i probirao putnike, terao ih da napuštaju vozilo zato što imaju neki pasoš.

Nijedan hrvatski građanin, naglasio je, neće biti zaustavljan.

„Mi na nove mere nemamo odgovor“, ponovio je Vučić i dodao da ovako kako se ponaša Hrvatska, niko u Evropi ne radi.

Vučić je kazao da je razgovarao sa jednim od najbližih saradnika nemačke kancelarke Angele Merkel, Elmarom Brokom, koji je nedvosmisleno rekao pred hrvatskim predstavnicima da je krivica isključivo na hrvatskoj vladi.

On je rekao da se nada da će uskoro i kraj kampanje u Hrvatskoj ali i dodao da u to ne želi da ulazi.

Kako je rekao slušali smo priče o Svetom trojstvu, o muhama i orlovima i podvukao da se mi time ne bavimo i takve izjave nedajemo.

Vučić je ponovio da je Srbija preduzela zaštitne, odbrambene mere, da je danima molila i čekala da se jednostrane mere povuku te da je na kraju morala da odgovori i da svi to u svetu i Evropi razumeju.

Prema njegovim rečima šteta će se tek znati, ali da za nas predstavljau problem.

On je naveo da dokle će da traje ovo stanje da je to pitanje za Vladu Hrvatske i da je uveren da će kratko trajati, ali i da će se u drugom slučaju naći supstituti za proizvode koje su uvoženi iz Hrvatske.

Na komentare o tome da je u Srbiji haos po pitanju izbeglica, Vučić je naveo da kroz Srbiju migranti prolaze mesecima da se nijedan suzavac nije bacio, niti je bilo problema, a da je to u Hrvatskoj rađeno i to posle samo nekoliko dana i zapitao da li je sve vreme koje su migranti išli ka Mađarskoj značilo da Srbija o tome ima dogovor sa Hrvatskom.

Premijer Srbije je poručio građanima Hrvatske da su dobrodošl u Srbiju i da dobar deo ljudi u Hrvatskoj zna da ono što govori da je u pravu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.