U trendu

Vučić: Srbiji je potrebna saradnja sa NATO

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbiji potrebna saradnja sa NATO, te da samo oni koji bi zemlju da vrate u 17. vek smatraju da je to nepotrebno.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara nakon dogovora o zajedničkom izlasku na izbore sa PUPS-om, poručio: „Nemojte vi koji ste doneli te sporazume da dajete pridike!“.

Kako je naveo, o sporazumu s NATO rešio je da odgovori svima koji su poslednjih dana imali primedbe na taj sporazum, istakavši da je naša politika jasna, a to je da hocehmo da budemo nezavisna suverena zemlja koja hoće da sarađuje i sa NATO i Ruskom Federacijom.

Ovaj sporazum se primenjuje na pripadnike strranih oružanih snaga i prvi put Republika Srbija obezbeđuje sebi prava koja je pre mnogo godina Alijansa dala svojim članicama, da kad idemo preko teritorije neke zemlje u Liban ili gde već, ne plaćamo dažbine već prolaze isto tako kao i drugi kod nas, objasnio je Vučić dodajući da je to sve ono što nismo imali a danas imamo.

„Ovaj sporazum, prema onome što smo usvojili, ne primenjuje se automatski, ne omnogućava nekontrolisani prolazak i boravak, nego za svaki konkretan događaj“, dodao je i primetio da time valjda treba da se dičimo, a ne da obmanjujemo i pogrešno informišemo narod, kako to, rekao je , čine neki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar