najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: U Albaniju na utakmicu kad vidim ko će biti prisutan

Premijer Srbije Aleksadnar Vučić izjavio je danas da će o odlasku na fudbalsku utakmicu reprezentacija Albanije i Srbije u Elbasanu odlučiti kada bude znao ko će od zvanica prisustvovati utakmici.

“Nisam odlučio da li ću ići, jer čekam da vidim ko će biti prisutan. Sačekaću da dobijem informaciju iz kabineta (premijera Albanije Edija) Rame, pa ću doneti odluku”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Smederevu.

A večeras će možda, dodao je, posetiti srpske fudbalere pred njihov odlazak u Albaniju.

Razgovarao sam sa Udovički,ali neću to prepričavati

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razgovarao sa potpredsednicom vlade Kori Udovički, čija je sestra optužila direktora EMS Nikolu Petrovića da je od nje tražio mito u vezi sa izgradnjom vetroparka, ali da ne želi da govori o tome.

Poručio je, međutim, da će neko morati da odgovara zbog te afere On je, odgovarajući na pitanja novinara u Smederevu, poručio i da će neko morati da odgovara zbog te afere.

“Razgovarao sam s njom, ali nikada ne pričam o razgovorima u četiri oka. Siguran sam da će mnogi drugi govoriti i prepričavati, ali ja neću, jer sa mnom ljudi iz celog sveta razgovaraju, ali ja ne prepričavam razgovore u četiri oka”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Smederevu gde je obišao nove pogone PKC Group.

Za pitanje koje mu je uputio ranije ministar Aleksandar Vulin – dokle će u vladi da trpi ministareku Kori Udovički – Vučić je rekao da je normalno pitanje, odnosno da je normalno da se čuje i takvo mišljenje.

“To je nešto što je normalno u demokratskom društvu – danas ste predsednik vlade, sutra niste, danas ste ministar, sutra niste, danas ste političar, sutra niste. Ne vidim šta je tu problem”, rekao je Vučić i istakao da je ipak najvažnije da se u toj aferi razjasniti sve do kraja.

“Neko je nešto fabrikovao da bi napravio drugu vrstu afere. I jedno i drugo mora da se razjasni – ili je neko tražio pare ili nije. Ako je tražio, mora u zatvor, makar to bio ja. Ili ako nije, onda zbog uznemiravanja javnosti mora da neko odgovara pred licem pravde”, poručio je Vučić.

Jer, kako je primetio, smešno je da svi optuženi idu na detektor laži, a da oni koji su optuživali ne žele to da učine.

“Pametnom je sve jasno, ali ne želim da zaključujem u ime državnih organa. Oni će doneti odluke”, zaključio je Vučić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike