U trendu

Vučić: U javne objekte na jugu Srbije uloženo blizu 15 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić izjavio je danas u Pirotu da je država na jugu Srbije u javne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove uložila izmedju 14 i 15 miliona evra.

Vučić je zajedno sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem obišao radove na na rekonstrukciji Osnovne škole 8. septembar i Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Mladost“ u Pirotu koje se rekonstruišu sredstvima Kancelarije za javna ulaganja.

„Država Srbija u te dve škole ulaže oko 100 miliona dinara, negde oko 800.000 evra. U Osnovnoj školi ‘8. septembar’ ima 1.082 učenika a u školi Mladost, 150 učenika sa posebnim potrebama“, rekao je Vučić i izrazio nadu da će se nači rešenje i za fiskulturu salu u toj školi.

Vućić je dodao da Kancelarija za javna ulaganja ima odličnu saradnju sa lokalnim samoupravama širom Srbije.

„To daje dobre rezultate za našu decu, za one koji pohadjaju škole, obdaništa, bolnice i domove zdravlja i sve one objekte od vitalnog značaja za gradjane. Zahvalan sam lokalnoj samoupravi Pirota, gradonačelniku na podšcsi školskim ustanovama. Mi ćemo uložiti što je moguće više u škole“, rekao je Vućić.

Prema njegovim rečima, u Dimitrovgradu skoro milion evra „ide u školu“. „To su rekonstrukcije koje se obavljaju posle 40 ili 50 godina“, rekao je.

Šarčević je rekao da u Pirotu radi uzorna Mlekarska škola čiji su proizvodi cenjeni širom Srbije, a da je Gimnazija jedna od najboljih u Srbiji i ima bilingvalnu nastavu na dva jezika.

Škola Mladost ima najveću ocenu u vrednovanju, odnosno čistu četvorku, rekao je Šarćević, dodajući da je Pirot jedna od boljih sredina.

Direktorka škole Mladost Vesna Todorović zahvalila je predsedniku Srbije, Kancelariji za javna ulaganja, Gradu Pirotu i gradonačelniku na pažnji i brizi za decu sa smetnjama u razvoju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.