U trendu

Vučić: U slučaju Savamala biće i političke odgovornosti ako bude potrebno

Mandatar za formiranje nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u slučaju rušenja objekata u Savamali biti krivično-pravne i prekršajne odgovornosti, ali i političke odgovornosti ako to bude potrebno.

„Država će pronaći ko je to učinio ali i nalogodavca“, rekao je Vučić gostujući na TV Pink i dodao da će nadležni saopštiti za desetak dana, precizno, i bez ikakvih laži.

Prema njegovim rečima, u ružnom događaju u Savamali učestvovalo je između devet i 11 osoba.

Mislim da danas bolje znam šta se desilo nego pre 10 dana, rekao je Vučić i dodao da je u dogadjajima u Savamali učestovalo izmedju devet i 11 maskiranih osoba, a ne 30, kako je ranije bilo rečeno.

„Govorilo se da su ljudi u Savamali čiji su objekti rušeni zarobljavani, vezivani i zatvarani. Nijedan čovek nije vezivan, a to je potvrdilo 11 svedoka koji su davali iskaze, četvorici su na deset minuta uzeti mobilni telefoni, što je katastrofalno“, rekao je Vučić i dodao da želi da se što pre sazna zašto je izmišljena i cela priča o fantomkama.

Prema njegovim rečima, svedoci nisu videli fantomke, niko nije video fantomke.

Dodao je i da je pogrešio kada rekao da su u Savamali objekte držali kriminalci, da nije na njemu da to procenjuje, ali da je ipak reč o prevarantima, koji su radili u ličnu korist, a protiv države.

„Nacrtaćemo sve i reći ćemo narodu istinu, ma koliko ona za nas bila neprijatna“, rekao je Vučić.

Vučić je izrazio nezadovoljstvo zbog priča „stručnih novinara“ da će država naći nekoliko kriminalaca koji će odgovarati za taj slučaj, kako bi dobili olakšice za dela koja su počinili i poručio im da ne polaze od sebe i da država to neće učiniti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar