najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: Vlada odlučna da reši pitanja od značaja za manjine

Predsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Saveta za nacionalne manjine Aleksandar Vučić obratio se predstavnicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina Srbije na drugoj sednici ovog tela, ističući da je ova Vlada odlučna da na najvišem nivou rešava pitanja koja su od značaja za sve nacionalne manjine.

“Pored činjenice, da je od osnivanja ovog tela 2004. godine do 2009. godine, održano svega pet sednica, a da je od aprila 2015. godine ovo već druga sednica, Vlada Srbije aktivnim merama za smanjenje budžetskog deficita jasno pokazuje da želi svom građaninu, bez obzira da li pripada većinskom narodu ili nacionalnim manjinama, obezbedi ostvarivanje svih svojih Ustavom zagarantovanih prava”, naglasio je premijer.

Uz podršku izradi Akcionog plana, kao ključnog dokumenta kojim će se definisati mere koje će doprineti unapređivanju položaja pripadnika nacionalnih manjina, premijer je tražio, pre svega, od državnih organa, da, što pre, operacionalizuju rešavanje ključnih pitanja u obrazovanju i informisanju i obećao lični angažman, navodi se u saopštenju potpredsednika Vlade i ministra državne uprave i lokalne samouprave.

Na sastanku je, kako se dodaje, dogovoreno da se, uz posredstvo Kancelarije za ljudska i manjinska prava, organizuju i sastanci sa Ministarstvom spoljnih poslova radi unapređenja bilateralnih odnosa sa matičnim zemljama nacionalnih manjina.

“Ovako uspostavljen dijalog je jedini pravi način da svi građani, bez obzira na nacionalnu pripadnost, osete napredak, kako lični, tako i naše zemlje“, rekao je premijer.

Predstavnici nacionalnih saveta uputili su podršku Vladi Republike Srbije u narednim aktivnostima i pravcima kako spoljne, tako i unutrašnje politike, pohvalivši napore Vlade da se uspostavi brže ostvarivanje svih oblika prava koja nacionalnim manjinama obezbeđuju ustavni i zakonodavni okvir, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike