U trendu

Vučić: Vlast ne želi politički obračun ni sa kim

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vlast ne želi politički obračun ni sa kim u državi i da je tako razumeo najavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića o povlačenju krivičnih prijava protiv urednika i vlasnika „Kurira“.

„Važno je da ne postoji nikakva sumnja da neko želi politički obračun sa bilo kim. Mi to ne želimo, ni na koji način ne želimo da ostavimo ni miligram sumnje da tu postoji bilo kakva politika i tako sam ga razumeo“, rekao je Vučić na konferenciji u Vladi Srbije kojoj je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Premijer je naveo da je Stefanoviću kazao da radi po savesti i u skladu sa zakonom.

Vučić se osvrnuo i na naslovnu stranu „Tabloida“ u kom je njegova slika praćena naslovom „Samo snajper Srbiju spašava“.

„Nije ovo prvi put da neko govori kako snajper nesto rešava u Srbiji i svi se prave blesavi… Kao što i danas ćute, sve Dunje, sva udruženja i svi ostali… I uvek će da ćute, jer je to borba za politički uticaj“, rekao je Vučić.

Premijer je naveo i da izjava predstavnice OEBS-a za slobodu medija Dunje Mijatović nije bila naročito zlonamerna, ali i da njemu „niko na svetu“ ne može da zabrani da govori.

„Imam blaži sud o toj izjavi i ne mislim da je bila zlonamerna. Iz te izjave ste mogli da čujete mnogo više nego ja samo da ste hteli da je pročitate do kraja“, naveo je premijer.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da stav Dunje Mijatović nije i stav OEBS-a i da ta organizacija ima Stalni savet, na kojem se utvrdjuju stavovi, ali i prateće institucije i organe, poput parlamentarne skupštine i nezavisne institucije, kao što je predstavnik za medije.

On je dodao i da pozivanje na rušenje vlasti nije sloboda mišljenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar