U trendu

Vučić: Za mene Živak i Bandić nisu krivi

Premijer Srbije  Aleksandar Vučić izjavio je danas da poštuje odluku Vojno disciplinskog suda, ali da za njega generali Ranko Živak i Predrag Bandić nisu krivi.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije Vučić je rekao da ne zna da li su komandant ratnog vazduhoplovstva general major Ranko Živak i komandant 204. vazduhoplovne brigade brigandni general Predrag Bandić poštovali sve procedure, ali da je siguran da su imali najbolju nameru.

Vojni sud u Beogradu, 16. oktobra osudio je Živaka zbog disciplinskog prestupa „propuštanja radnje na koju je lice u službi ovlašćeno radi sprečavanja nezakonitosti ili štete“. Za isti prestup oglašen je krivim i Bandić, kao i za prekoračenje službenog ovlašćenja.

Dvojici generala izrečena je zabrana napredovanja u trajanju od godinu dana za Živaka, odnosno dve godine za Bandića.

Helikopter Vojske Srbije Mi-17 srušio se 13. marta nešto pre ponoći u blizini aerodroma „Nikola Tesla“ u Surčinu, na povratku iz Raške odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara.

U letelici su poginuli pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.