U trendu

Vučić: Zaštitnik gradjana nije prisluškivan

Predsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić izjavio je danas da zaštitnik gradjana Saša Janković nije prisluškivan tokom postupka kontrole koji je sproveo zbog toga što su osobe u fantomkama rušile deo Savamale u centru Beograd.

„Ako nisam u pravu čitav bezbednosni sektor biće smenjen“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodao da nije pročitao izveštaj zaštitnika gradjana o rušenju objekata u Savamali, jer kako je rekao, nije imao vremena.

Janković je sinoć za TV N1 rekao da „postoje sumnje“ da je bio prisluškivan tokom postupka kontrole rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici.

Vučić je rekao da zaštitnik gradjana ima pravo i mogućnost da utvrdi da li je bio prisluškivan ili nije.

„Ako je neko u bezbednosnom sektoru prisluškivao razgovor (načelnika beogradske uprave policije) Veselina Milića i Saše Jankovića neka se kupi i ide“, rekao je Vučić.

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Savamali srušeni su u noći izmedju 24. i 25. aprila, a po izjavama svedoka, objekte su bagerima porušili ljudi s fantomkama na glavama koje su očevice zatvarali u hangar.

Vučić je izjavio danas i da će predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić biti deo nove Vlade i da je njegova lična stvar da li će se kandidovati na predstojećim izborima za predsednika države.

„Rasimu (Ljajiću) želim svu sreću, on će biti deo vlade“, kazao je Vučić komentarišući najave će Ljajić biti kandidat na predsedničkim izborima naredne godine.

Vučić je dodao da je predsednička kandidatura lična odluka Rasima Ljajića i da on nema potrebe da se bavi time.

„Predsedničkim izborima ću se baviti mesec dana i ne duže od toga“, kazao je Vučić, istakavši da pre toga ima dosta važnog posla da se uradi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.