U trendu

Vučić zbog Tanjuga krši zakone i dovodi u pitanje reforme

Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović optužio je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da izjavama da postoji mogućnost da se pronađe rešenje za opstanak Novinske agencije Tanjug krši zakone i dovodi u pitanje celokupnu medijsku reformu.

„Premijer Srbije izjavom da postoji mogućnost da se pronađe rešenje za Tanjug direktno narušava medijske zakone ove zemlje. Postavlja se pitanje da li će, ako dođe do kršenja zakona, biti srušena celokupna medijska reforma na koju je Srbija bila toliko ponosna i dobijala pozitivne ocene iz sveta“, rekao je Sejdinović za agenciju Beta.

On je ocenio da Vučić na taj način diskriminiše druge medije koji u procesu privatizacije takođe nisu dobili novog vlasnika.

Sejdinović je rekao da mu je žao što su novinari Tanjuga ostali bez posla, ali je dodao da svoj bes treba da usmere prema menadžmentu te medijske kuće, koji je opstruirao medijske reforme pokušavajući da se direktno dogovori sa vlastima.

„Time su propustili priliku da nađu ozbiljnog partnera“, kazao je Sejdinović i dodao da mu je žao što zaposlenima u Tanjugu nije ostavljena mogućnost da besplatno dobiju akcije, „iako su se oni negativno izjašnjavali o toj mogućnosti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar