U trendu

Vulin: Kroz Srbiju prošlo 600.000 izbeglica

Kroz Srbiju je do sada prošlo 600.000 izbeglica, rekao je ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandar Vulin i dodao da treba biti pošten i reći da to našu zemlju nije koštalo previše.

“Srbija može da prihvati određeni broj, ali neću da licitiram brojkama jer to zavisi od brojnih faktora. To može da se desi ukoliko je to plan čitave EU i zemalja koje se nalaze na migrantskoj ruti“, rekao je Vulin.

Ministar kaže da treba biti pošten i reći da to sve nije koštalo previše.

„Naši troškovi su plate naših policajaca, vojnika, lekara, svih ljudi koji rade u prihvatnim centrima, Komesarijatu za izbeglice, ali smo dobili značajnu pomoć iz celog sveta“, naveo je Vulin za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, Srbija nije izazvala krizu, niti će je rešiti.

„Srbija može da prihvati određen broj izbeglica, ali neću da licitiram broja,a jer to zavisi od brojnih faktora“, rekao je Vulin i dodao da to zavisi od brojnih faktora.

„To može da se desi ukoliko je to plan čitave EU i zemalja koje se nalaze na migrantskoj ruti“, naveo i na pitanje ima li tog plana kazao:“Ne još“.. Prvo rešenje jeste u Siriji, da EU sa saveznicima pronađe političko rešenje, a drugi ključni element je dogovor EU i Turske“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.