najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vulin: Mere za migrante od ponoći kao i u ostalim zemljama

Vlada Srbije od ponoći počela je da primenjuje odluke koje primenjuju ostale zemlje na migrantskoj ruti, što znači da naša granica prema Makedoniji i Bugarskoj funkcioniše u skladu sa pravilima, koje su ustanovile Slovenija i Hrvatska, izjavio je danas Aleksandar Vulin, minstar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vulin je podsetio da je srpska vlada od početka migrantske krize zauzela jasan politički stav, da se rešenje mora naći zajedno i da će se Srbija ponašati kako se ponašaju sve ostale zemlje na migrantskoj ruti.

“Kako se ponašaju Slovenija i Hrvatska, tako ćemo se ponašati i mi. Od sinoć u ponoć, naša vlada počela je da primenjuje odluke koje su primenile druge zemlje na ruti, što znači da naša granica funkioniše što se migranata tiče, prema Makedoniji i Bugarskoj u skladu sa pravilima koje su ustanovile Hrvatska i Slovenija”, naveo je Vulin u izjavi novinarima.

Vulin je rekao da je situacija u Idomeniju u Grčkoj i na grčko-makedonskoj granici trenutno veoma zabrinjavajuća, zbog velikog broja migranata i dodao da se nada da će Evropa zauzeti jedinstven stav i da će se nakon razgovora sa Turskom naći jedinstveno rešenje.

“Očekujemo nastavak razgovora koji bi trebalo da se okončaju ove nedelje i da se donesu konkretni zaključci. Što se nas tiče, mi na našoj teritoriji vodićemo računa da se poštuju i domaći i međunarodni zakoni, to znači i da se humano odnosimo prema ljudima koji se nalaze na našoj teritoriji, a isto tako da vodimo računa da nema ilegalnog ulaska u našu teritoriju”, rekao je Vulin.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike