U trendu

Vulin: Vojska Srbije garant mira, slobode i nezavisnosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je večeras u Beogradu da je Vojska Srbije garant mira, slobode i nezavisnosti, i „prava da sami odlučujemo ko su nam prijatelji“.

On je na prijemu u Domu Garde povodom novogodišnjih i božićnih praznika naveo da je Vojska Srbije čuvala mir, kao i naš način života, sigurnost i stabilnost, „i kada je bilo najteže“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je rekao i da Vojska Srbije postoji zbog čuvanja slobode, i zbog kako je naveo „prava našeg naroda da postoji, da govori svojim jezikom, da piše svojim pismom, da misli svojom glavom“.

„Snažna i hrabra vojska, opremljena i obučena, baš ovakva kakva Vojska Srbije i jeste i kakva će tek da bude, jeste garant mira, slobode, nezavisnosti i našeg prava da sami odlučujemo ko su nam prijatelji, a neprijatelji nas ionako sami prepoznaju i pronadju i bez naše želje i volje“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije je uvek u istoriji delila sudbinu svog naroda i ispunjavala sve svoje misije.

„Nema uspešne Srbije bez uspešne vojske, nema uspešne Srbije bez moćne i snažne vojske“, naveo je Vulin.

Istakao je i da je politika vojne neutralnosti podržana politikom volje čitavog naroda, ali i snagom vojske da stoji iza te odluke.

On je dodao da je Vojska Srbije „vojska zemlje koja je odlučila da sama odlučuje o sebi“, i kako je naveo „zemlje koja donosi svoje odluke“, i „nikada drugima neće raditi ono što su drugi činili njoj“.

Svečanosti su prisustvovali državni zvaničnici, predstavnici verskih zajednica, diplomatski kor, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojne ličnosti iz javnog života.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike