U trendu

Za mini buseve za sela 120 miliona dinara iz budžeta

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 120 miliona dinara, a po prijavi predviđeni iznos je do sedam miliona.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za brigu o selu, ta Uredba usvojena je na jučerašnjoj sednici Vlade, a predviđa dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva koji će služiti isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište.

Realizacijom tog projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, sa ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života u ruralnim sredinama, bolje povezanosti i zadovoljenja potreba stanovništva administrativnog, obrazovnog i medicinskog karaktera.

Podnosilac prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije i ima pravo samo jedne prijave, za koju je iznos sredstava po prijavi do sedam miliona dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.