U trendu

Za sređivanje škola oko 800 miliona dinara

BEOGRAD – Ulaganje u obrazovanje jedan je od prioriteta Grada Beograda i vrednost radova koji su u toku u školama u prestonici iznosi oko 800 miliona dinara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Kako prenosi gradski Sekretarijat za informisanje, on je za „Večernje novosti“ rekao da je najveća investicija izgradnja osnovne škole u Leštanima koja iznosi 545,7 miliona dinara.

Gak je dodao da se radi i na OŠ „Kralj Petar II“ na Vračaru, gde je rekonstrukcija u finalnoj fazi, za šta je izdvojeno 30 miliona dinara, a uskoro se očekuje i početak rekonstrukcije škole „Cana Marjanović“ u Sopotu, čija je vrednosti oko 37 miliona dinara, kao i OŠ „Vladimir Rolović“, što će biti investicija vredna oko 60 miliona dinara.

Tokom novembra se očekuje i početak radova na sanaciji mokrih čvorova i kanalizacije u OŠ „Kneginja Milica“ u vrednosti od 10,7 miliona dinara, kompletno sređivanje fasade i stolarije u OŠ „Rade Drainac“, za šta je izdvojeno 32 miliona dinara, i renoviranje fiskulturne sale i elektroenergetskih instalacija u 12. beogradskoj gimnaziji sa 11,5 miliona dinara.

Gak je naveo da je u toku i obnova fasada pet beogradskih škola, što je investicja od 66 miliona dinara, a u planu je i rekonstrukcija Zemunske gimnazije.

(Tanjug)

Napišite komentar