U trendu

Za svečano otvaranje Muzeja savremene umetnosti 30 miliona dinara

Vlada Srbije je iz tekuće budžetske rezerve izdvojila nešto više od 30 miliona dinara za organizovanje svečanosti povodom otvaranja rekonstruisane zgrade Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, objavljeno je u poslednjem „Službenom glasniku“.

Rešenje o izdvajanju 30.107.000 dinara Vlada je donela 7. septembra.

Muzej savremene umetnosti zatvoren je za javnost 2007. godine zbog radova na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji zgrade na Ušću.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević potvrdio je sredinom avgusta da će rekonstruisani Muzej biti otvoren 20. oktobra.

(Beta)

1 komentar
  1. ANDREJ

    Radovi na uredjenju Muzeja Moderne Umetnosti,rade se kao „skadar na bojani“.Promenjeno je vise Ministara Kulture,sredstva su dodeljivana u te svrhe,sam Bog zna koliko puta.! Pa ako je konacno na vidiku,kraj radova i svecano otvaranje,ne vidim potrebu,da se potrose tolika sredstva,Nemamesta nekom velikom slavlju,jer je toliko vec potroseno za ovih deceniju ipo,koliko su radovi trajali.Svecanost zavrsetka radova,moze da se obavi sa daleko manje para bez velike pompe,jer zbog svega navedenog,nema mesta velikom radovanju.!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike