Za Svetski dana borbe protiv autizma znamenitosti Beograda u plavom

Povodom Svetskog dana borbe protiv autizma, večeras će plavim svetlom biti osvetljeni kupola Doma Narodne Skupštine, Most na Adi, Palata „Albanija“ i fontana na Slaviji, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Svetski dan osoba sa autizmom, 2. april, ustanovljen je 2007. godine odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a za boju autizma je odabrana plava.

Gradska uprava je prenela je da se time simbolično poručuje da je „važno da Beograd i Beogradjani prihvate razlike, i da pomognu onima kojima je to potrebno“, kazao je Mali i da se ne sme dozvoliti da osobe sa autizmom budu isključene iz društva.

Povodom Svetskog dana osoba sa autizmom u Dečjem kulturnom centru Beogrda priredjeni su izložba likovnih radova osoba sa autizmom, radionice i muzički program, saopštila je Gradska uprava.

Na svečanosti „Srušimo barijere za autizam zajedno“, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je kazala da se odgovornost društva ogleda u odnosu prema najmladjima, najstarijima i osobama kojima je ta pomoć potrebna.

Istakla je da Grad Beograd ove godine uvodi novu uslugu „Predah plus, ,kojom je predvidjeno pružanje usluge za 50 korisnika, medju kojima osoba sa autizmom.

Predsednik Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom Mirko Gojić zahvalio je Gradu na pomoći, ali je ukazao da je potrebno uraditi još mnogo više da bi se osobe sa autizmom i njihove porodice osećale sigurno.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike