U trendu

Za vikend obilne padavine

U Srbiji će sutra biti oblačno s kišom, na jugu i s pljuskovima i grmljavinom, samo će na severu zemlje pre podne biti suvo.

Republički hidrometeorološki zavod upozorava da se za vikend očekuju obilne padavine, od 20 do 30 litara po kvadratnom metru za 24 sata,a lokalno i do 50 litara po kvadratnom metru.

U subotu će najniža temperatura biti od 8 do 12, a najviša dnevna od 12 do 16 stepeni. Vetar će bit slab i umeren, istočni i jugoistočni, u košavskom području povremeno i jak, krajem dana na jugu Banata sa olujnim udarima.

U Beogradu će sutra biti oblačno s kišom, više padavina se očekuje posle podne i u toku noći. Najniža temperatura će biti 11, najviša dnevna 14 stepeni. Duvaće umeren, povremeno jak, istočni i jugoistočni vetar.U nedelju će biti oblačno s kišom i pljuskovima, vetrovito i hladno. U ponedeljak pre podne očekuje se slabljenje intenziteta padavina, a posle podne prestanak i delimično razvedravanje.

U utorak će biti promenljivo oblačno i suvo, krajem dana novo naoblačenje. Zatim, do kraja sedmice pretežno oblačno mestimično s kišom, s maksimalnom temperaturom ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Nastavlja se period s nepovoljnim uticajem biometeorološke situacije na većinu hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar