U trendu

Zabrana saobraćaja od Aleksinca do Leskovca i dalje na snazi

Rešenje o obustavi saobraćaja na auto-putu od Aleksinca do Leskovca, koje je na predlog JP Putevu Srbije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, danas donelo zbog bezbednosti građana, i dalje je na snazi.

Kako se ističe u saopštenju Ministarstva, saobraćajna policija na ovoj deonici sporadično i na sopstvenu odgovornost propušta vozila i putnike.

Ministarstvo saobraćaja apeluje na sve učesnike u saobraćaju da bez preke potrebe ne kreću na put i da obavezno koriste zimsku opremu.

Kako je ranije rečeno Tanjugu u Auto-moto savezu Srbije, put od Aleksinca ka Leskovcu i od Niša ka Aleksincu pušten je tokom večeri u saobraćaj za putnička vozila. Saobraćaj za teretna vozila i autobuse je i dalje obustavljen.

To je Tanjugu potvrđeno i u Javnom preduzeću „Putevi Srbije“.

JP „Putevi Srbije“ je, ipak, podsetilo da je i dalje na snazi Rešenje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture o zabrani saobraćaja za sva motorna vozila, na delu državnog puta I A reda broj 1, od Aleksinca do Leskovca.

Kako se, međutim, navodi u tom obaveštenju, saobraćajna policija propušta saobraćaj prema svojoj proceni na terenu.

Tokom dana, problemi u saobraćaju bili su najveći na jugu Srbije jer je jak vetar stvorio snežne nanose, a došlo je i do sudara tri kamiona i to nakon zabrane saobraćaja za teretna vozila.

Kako nadležni navode, situacija će se pratiti i po tome će se dalje postupati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.