Zadatak za osnovce koji je podelio javnost (foto)

TV voditeljka Nataša Miljković je putem svog naloga na Tviteru podelila jednu zanimljivu situaciju.

Naime, jedan osnovac je dobio zadatak iz matematike i rešio ga, ali je njegova učiteljica smatrala da mališan nije dobro uradio, pa ga je ispravila i napisala svoje mišljenje. Sve bi to bilo u redu da, ukoliko pogledamo pažljivo, možemo uočiti da učiteljica i nije baš bila sasvim u pravu.

Utoliko gore, pa se na Tviteru stvorila rasprava i polemika.

Šta vi mislite, ko je ovde pogrešio?

Pogledajte komentare (6)

6 komentara

 • KOBAC011

  Tačan odgovor je 5 priča, na osnovu postavke zadatka. Međutim, uočio sam drugi problem: rukopis ovog prvaka je katastrofalan, liči mi na rukopis moje pokojne polupismene babe.

 • Tihi

  Zavisi od toga da li medju cetiri decakove price se nalazi i ova prica koju je devojcica procitala. U svakom slucaju, zadatak je glupo postavljen, nedovoljno jasan, i kriv je onaj ko ga je postavio.

 • Miso Blacksmit

  Uciteljica je filozofski nastrojena devojcica i decak su procitali jednu istu pricu te se to racuna kao jedana i plus decak jos tri price, zajedno sad znaju 4 nove price a ne pet. Takodje ja bi pre zamerio tome sto decak procita vise, poznato je da zenske osobe vise citaju, bar koliko ja znam iz svoje okoline.

 • Mujica Karamahmudovuć

  Pitanje je nelogično sa lingvističkog stanovišta, obzirom da nijednu priču nisu pročitali zajedno, ali je ovde u pitanju matematika, pa hajde…. Dakle – klinac je u pravu. Učiteljica nema pojma. (odgovor na ovo pitanje, bukvalno shvaćeno je – nijednu)

 • Običan Srbin

  Naravno mališan je tačno izračunao: 1 + 4 = 5

 • mileta

  Logično pročitali su po jednu priču oboje ali je ovaj mali pročitao i 3 više od Ane i to je 5 a ta učiteljica nema pojma.

Ostavite komentar