U trendu

Zakon za mene važi kao i za sve ostale

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar nije danas želeo da komentariše prekršajnu prijavu koju je protiv njega podneo poverenik za informacije Rodoljub Šabić, već je samo kratko kazao da treba sačekati odluku nadležnih organa.

Lončar je za agenciju Beta kazao da i za njega, kao i za sve ostale gradjane, važi zakon i da treba sačekati ishod postupka.

„Pravna država funkcioniše i to je proces koji mora da se uradi“, kazao je Lončar i dodao da bi svaki dalji komentar predstavljao mešanje u čitav slučaj, a da on to ne želi.

Lončar je kazao da postoji i druga strana slučaja.

„Samo se pitam kako nikoga ne interesuje ko zloupotrebljava tog čoveka i za neke posledice koje mogu da budu“, dodao je Lončar.

Ipak, ministar je rekao da sa sebe ne skida odgovornost za „bilo šta što se sutra bude desilo“.

„Da mislim da je bilo propusta, ne bih to uradio. Nije dovoljno šta ja mislim, nego šta budu rekli nadležni organi“, kazao je Lončar.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je 23. decembra zbog propusta u radu i objavljivanja medicinske dokumentacije podneo prekršajnu prijavu protiv psihijatrijske klinike „Laza Lazarević“, direktorke te ustanove Slavice Djukić Dejanović i ministra zdravalja Zlatibora Lončara.

On je tada precizirao da je tokom nadzora jasno utvrdjeno da je objavljena medicinska dokumentacija uradjena u klinici „Laza Lazarević“ i prosledjena Ministarstvu zdravlja, a potom iz Ministarstva zdravlja prosledjena MUP-u i prikazana u televizijskoj emisiji.

Direktor lista Informer Dragan J. Vučićević na TV Pink pokazivao je medicinsku dokumentaciju nekadašnjeg direktora Kurira Aleksandra Kornica, dok je ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je Kornic ozbiljno bolestan i da ga zloupotrebljavaju.

Kornic je prethodno podneo krivičnu prijavu protiv Vučićevića i Damira Dragića zbog prinude, povrede slobode govora i podstrekivanja na krivično delo zloupotreba poverenja, ali je tu prijavu odbacilo Više tužilaštvo u Beogradu.

Isto tužilaštvo najavilo je da će protiv Kornica biti pokrenut postupak za lažno prijavljivanje za koje je nadležno Osnovno javno tužilaštvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar