Zaštitnica gradjana Beograda pokrenula postupak protiv komunalne policije

Zaštitnica gradjana Beograda Katarina Žeželj izjavila je da je danas pokrenut postupak kako bi se utvrdilo da li je komunalna policija prekoračila mere iz svoje nadležnosti zbog toga što je jedan prodavac na Vidikovačkoj pijaci umro tokom pokušaja legitimisanja.

„Imam obavezu, pogotovo imajući u vidu dramatičan i smrtan ishod dogadjaja, da utvrdim da li je komunalna policija u toj konkretnoj situaciji negde eventualno prekršila propis ili nije“, rekla je Žeželj za agenciju Beta.

Ona je navela da je za sutra zakazala sastanak kod načelnika komunalne policije Beograda Nikole Ristića.

„Biće primereno da se izjasnimo o tome šta se zaista desilo tek kada se postupak okonča, što će biti u najkraćem mogućem roku u toku sledeće nedelje“, dodala je zaštitnca gradjana Beograda.

Komunalna policija Beograda izrazila je juče žaljenje zbog toga što je jedan nelegalni prodavac na Vidikovačkoj pijaci umro tokom pokušaja legitimisanja dodavši da u svom postupanju nije prekoračila mere iz svoje nadležnosti.

„Tada je jednom licu koje je vršilo nelegalnu prodaju naglo pozlilo, nakon čega je pozvana Hitna pomoć koja je pokušala reanimaciju, ali bezuspešno. Prethodno su pripadnici Komunalne policije zatražili asistenciju policije, jer je pomenuto lice odbilo da se legitimiše“, navela je komnalna policija u saopštenju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike