najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zaštitnica gradjana pokrenula postupak protiv vrtića Boško Buha na Paliluli

Zaštitnica gradjana Beograda Katarina Žeželj pokrenula je postupak utvrdjivanja kršenja odredbi Zakona o oglašavanju i povrede dečjih prava u Predškolskoj ustanovi “Boško buha” na Paliluli zbog letka sa fotografijom dece čiji su likovi prepoznatljivi, saopštila je danas gradska uprava.

Kako je preneo Beoinfo, postupak utvrdjivanja povrede zakonitosti pokrenut je zbog letaka sa fotografijom dece za promociju sadašnje direktorke te ustanove Marine Kostić koja se prijavila na konkurs za izbor novog direktora.

Ukoliko se utvrdi da odgovorni u vrtiću nisu poštovali odredbe Zakona o oglašavanju, koje se odnose na zaštitu identiteta dece, gradska ombudsmanka predložiće da se direktorka vrtića Marina Kostić razreši funkcije.

“Zakon o oglašavanju eksplicitno propisuje neophodno odobrenje zakonskog zastupnika maloletnika čija bi se fotografija koristila u svrhu reklamiranja”, rekla je Katarina Žeželj.

Ona je dodala da je van okvira etičkog ponašanja korišćenja dece u bilo kakvim kampanjama, posebno u javnom sektoru, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike