U trendu

Zaštitnik gradjana pozvao Vukašina Obradovića da prekine štrajk gladju

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić pozvao je danas direktora i glavnog i odgovornog urednika Vranjskih Vukašina Obradovića da prekine štrajk gladju „ako veruje u institucije države“.

„I kao zaštitnik gradjana, i kao čovek, molim gospodina Vukašina Obradovića da prekine štrajk gladju ako veruje u institucije ove države. Jedna od tih institucija je zaštitnik gradjana, koji će svakako delovati“, rekao je Pašalić za Radio-televiziju Vojvodine.

On je dodao da će institucija zaštitnika gradjana „delovati po pritužbi ili po službenoj dužnosti ili će izabrati jedan od načina koji mu stoje na raspolaganju ako postoje elementi medijacije pomirenja“.

Pašalić je kazao da će zaštitnik gradjana pratiti sve okolnosti u vezi sa tim slučajem.

Obradović se ranije danas zaključao u prostorije tog lista u centru Vranja, pošto je prethodno saopštio da počinje štrajk gladju.

Štrajkuje gladju zbog gašenja Vranjskih i s ciljem da, kako je naveo u otvorenom pismu, skrene pažnju „novinarima i novinarkama, ali i svim gradjanima na sav besmisao borbe za slobodu medija koju vodi u poslednjih tridesetak godina“.

Pre no što se zaključao u prostorije Vranjskih, on je zamolio kolege da izadju, naglašavajući da je to „njegova borba“ i njegov lični čin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar