U trendu

Zaštitnik gradjana službeno na protestu protiv rušenja u Savamali

Zaštitnik gradjana Saša Janković saopštio je da će službeno pratiti odvijanje današnjeg protesta protiv rušenja u beogradskoj Savamali i maltretiranja gradjana kako bi neposredno kontrolisao i podržao ostvarivanje prava gradjana na izražavanje i okupljanje.

Ombudsman će to uradi „po sopstvenoj inicijativi“ nakon što su „u provladinim medijima gradjani koji protestvuju zbog kršenja zakona i utvrdjene opstrukcije državnih organa u slučaju rušenja objekata u Savamali označeni kao strani plaćenici i rušitelji sopstvene države“.

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ organizuje danas u 18.00 sati protest pod nazivom „Beograd NIJE MALI“ protiv rušenja objekata u beogradskoj Savamali u izbornoj noći i maltretiranja gradjana.

Ljudi sa fantomkama na glavama i bagerima su porušili objekte u beogradskoj četvrti Savamala i maltretirali očevice, u noći izmedju 24. i 25. aprila. Gradjani su zbog nasilja pozivali policiju, ali su im službenici govorili da nisu nadležni i da se obrate Komunalnoj policiji koja takodje nije reagovala.

U izveštaju zaštitnika gradjana o radu policije u noći izmedju 24. i 25. aprila navodi se da je službenicima iz vrha policije bilo naredjeno da ne reaguju.

Organizatori protesta zbog nasilja u Savamali traži ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog, predsednika gradske Skupštine Nikole Nikodijevića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, v.d. direktora Policije Vladimira Rebića i načelnika Komunalne policije Beograda Nikole Ristića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar