U trendu

Zatvor za profesore VIPOS-a u Valjevu

Pred Višim sudom u Valjevu danas su izrečene prvostepene presude optuženma u „aferi VIPOS“ za prodaju i kupovinu ispita na toj Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija.
Krivično veće, kojim je predsedavao sudija Dragan Obradović, osudilo je profesora Branka Gledovića na tri i po godine zatvora, a bivšu profesorku Ljiljanu Jovašević (72), takođe iz Valjeva, na šest meseci uslovno na godinu dana.

Bivši student VIPOS-a, Milan Filipović kažnjen je sa dve godine i četiri meseca zatvora.

Gledović tri godine po pravosnažnosti presude neće moći da se bavi profesorskim pozivom, a u kazne je Gledoviću i Filipoviću uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Gledović, koji je svojevremeno bio asistent, oglašen je krivim zbog krivičnog dela primanja mita u produženom trajanju, dok je Filipović, tada student VIPOS-a, osuđen za omogućavanje uslova Gledoviću za primanje mita, takođe u produženom trajanju.

Po optužnici, Filipović je omogućavao Gledoviću da stupi u kontakt sa studentima spremnim da „kupe“ ispite, dok je profesorka Jovašević ocene u indeks upisivala i studentima koji nisu bili na ispitu verujući asistentu Gledoviću.

Gledović, Filipović, Jovaševićka i viši tužilac imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar