najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zaustaviti pljačku povratnika u Klini

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić zatražio je danas hitnu reakciju nadležnih organa kako bi se zaustavile pljačke povratnika u Klini. 

“Ne smemo dopustiti da pojedinci spreče naše namere da u Klini obezbedimo sigurno okruženje za povratnike. Ne smemo dopustiti da sav trud koji ulažemo kada je u pitanju povratak i opstanak, zbog nekih nedobronamernih ljudi padne u vodu i ja vas uveravam da to nećemo dopustiti”, rekao je Jevtić, reagujući na sinoćnju pljačku Silvije Rašković kojoj je ukradena je priključna mehanizacija za traktor i alat.

Jevtić je naglasio da česti napadi i pljačke povratnika i pored ozbiljnih uveravanja lokalne samouprave i policije da rade na bezbednom okruženju za povratnike, ozbiljno narušavaju pojedinci koji ne žele dobro društvu u kojem žive.

“Silvija Rašković je povratnik u Klini, koji namerava da tamo i ostane i Ministarstvo za zajednice i povratak će ne samo njoj, nego i svim povratnicima koji se na ovaj način zastrašuju, pomoći da ovakvu situaciju prevaziđu. Tražim hitnu reakciju policije i hapšenje onih kojih su u sinoćnjem incidentu opljačkali Sivliju i naneli joj ozbiljnu materijalnu štetu, i na taj način se svima koji nameravaju da ovakve stvari čine stavi doznanje, da niko nije iznad zakona i da je zakon iznad svih”, rekao je Jevtić.

U Klini se protekle srede desio incident u kome je Kati Grujić (74) ukradena sva živina. Ovaj incident su oštro osudili predstavnici Srba u Vladi Kosova.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike