najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zavejana većina lokalnih puteva kod Svrljiga

Sneg koji skoro dva dana neprestano pada zavejao je 75 odsto lokalnih puteva na području opštine Svrljig, izjavio je za Betu direktor JKP “Svrljig” Igor Davidović. 

Prema njegovim rečima, mašine ovog komunalnog preduzeća čistile su sneg od jutros od pet časova sve do 21 čas, a onda su vraćene u bazu zbog zbog vremenskih neprilika. 

“Sneg neprekidno pada i duva jak vetar tako da ne želimo da rizikujemo živote radnika u situaciji kada malo toga može da se uradi. Svi putevi koje očistimo, u roku od dva sata su ponovo zavejani. Nastavljamo čišćenje ujutru”, kaže Davidović. 

On je istakao da će zaposleni u JKP “Svrljig” dežurati tokom čitave noći i reagovati, ukoliko meštanima zavejanih sela bude potrebna pomoć. 

“Na stalnoj smo vezi sa Domom zdravlja u Svrljigu i Vatrogasnom službom. Danas smo imali tri zajedničke intervencije na terenu, u slučajevima kada je bolesnim licima bila potrebna medicinska pomoć”, naglasio je Davidović. 

Prema njegovim rečima, magistralni put Niš-Svrljig-Knjaževac prohodan je za saobraćaj, mada na kolovozu ima snega. 

“Za čišćenje tog puta, kao i regionalnih puteva zaduženo je ‘Preduzeće za puteve Niš Trejs’. Ekipe tog preduzeća dobro održavaju magistralni put, ali ne i regionalne puteve na području opštine Svrljig”, rekao je Davidović.

On je istakao da zavejani regionalni putevi sprečavaju ekipe JKP “Svrljig” da dodju do lokalnih puteva. 

“U toku dana mi smo umesto preduzeća Trejs čistili i pojedine regionalne puteve kako bi došli do lokalnih puteva i zavejanih sela. Tom preduzeću na ovom području nedostaje najmanje još jedno vozilo za čišćenje snega”, ističe Davidović. 

Prema njegovim rečima put Svrljig-Kalna,  za čije je ćišćenje zaduženo Preduzeće 
“Trejs” već tri dana je neprohodan.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike