Zavod: Cene udžbenika iste kao prošle godine

Zavod za udžbenike i ove godine će spremno dočekati početak nove školske godine, a cene udžbenika ostaće na prošlogodišnjem nivou, izjavila je danas Jelena Ivanović direktor Sektora za strategiju i razvoj tog Zavoda.

“Štampanje udžbenika je sukcesivni proces koji je počeo još u februaru, a završetak je planiran za kraj avgusta. Kao i uvek spremno dočekujemo početak školske godine i imaćemo sva izdanja u knjižarama”, rekla je Ivanovićeva za portal Gradskibiro (www.gradskibiro.rs) i dodala da su cene udžbenka iste kao prošle godine.

“Cene užbenika su iste kao i prethodne godine. Prosečna cena udžbenika u nižim razredima je oko 690  dinara, a u višim oko 720 dinara. Cene udžbeničkog kompleta za niže razrede je oko 8.650 dinara, a za više oko 13.980 dinara. Kao i do sada, đaci će Zavodove udžbenike moći da kupe u svim našim knjižarama”, navela je ona.

Prema njenim rečima, Zavod kao i ranijih godina spremo dočekuje početak školske godine.

“Pored naših knjižara Zavod ima široko rasprostranjenu mrežu svojih saradnika (knjižara) na teritoriji Srbije kao i Republike Srpske i Crne Gore, tako da ne očekujemo velike gužve početkom septembra.

(Beta)

Ostavite komentar