U trendu

Završen sastanak Sija i Vučića, počeo sastanak s Majom Gojković

Sastanak predsednika Kine Sija Djinpinga i predsednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković počeo je nešto posle 14.00 sati, u Palati Srbija, u Novom Beogradu.

Predsednik Kine prethodno se sastao sa predsednikom tehničke Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim je i ručao.

Vučić je, na početku jednosatnog sastanaka „u četiri oka“ i s delegacijama, rekao da je poseta predsednika Sija izvanredna prilika za unapredjenje odnosa dve zemlje i naglasio važnost saradnje u infrastrukturnim projektima.

„Razvili smo izvanrednu saradnju u infrastrukturi, kineske kompanije ne samo da su izgradile dunavski most, već rade na izgradnji većine deonica na Koridoru 11“, rekao je Vučić na početku sastanka posle kojeg nisu bile planirane izjave novinarima.

Si je danas najpre razgovarao s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a ocenili su da je saradnja dve zemlje veoma važna.

Predstavnici Kine i Srbije potpisali su danas 22 sporazuma o saradnji u nizu oblasti, izmedju ostalog u infrastrukturi, obrazovanju, kulturi i telekomunikacijama.

Predsednik Kine koji je u Beograd doputovao u petak, posetiće sutra, u nedelju, Železaru Smederevo koju je kupila kineska kompanija Hestil.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.