U trendu

Završena vežba 'Slovensko bratstvo'

Na poligonu „Pasuljanske livade“ kod Ćuprije danas je, u okviru završnog segmenta multinacionalne vežbe „Slovensko bratstvo 2016“, izveden taktičko-tehnički zbor ljudstva i tehnike.

Završnom segmentu u kome su učestvovali pripadnici Vazdušno-desantne vojske Oružanih snaga Rusije, Belorusije i Srbije prisustvovao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Vežba „Slovensko bratstvo 2016“ odvijala se od 3. novembra na više aerodroma i poligona u Srbiji.

U Pasuljanskim livadama danas su prikazana izvidjanja terorističkih položaja, artiljerijska priprema napada i vazduhoplovna vatrena podrška snagama u napadu, dejstvo na zaposednuti objekat, dejstvo iz oklopnih transportera, uništavanje položaja terorista i sprečavanje njihovog bekstva.

Zboru je prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Belorusije i zamenik ministra odbrane Belorusije general-major Oleg Aleksejevič Belokonjev, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oružanih snaga Rusije i Belorusije, kao i predstavnici diplomatskog kora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.