U trendu

Završeni radovi u Ulici Save Maškovića, kreće saobraćaj

BEOGRAD – Radovi u Ulici Save Maškovića u beogradskoj opštini Voždovac završeni su i u toj ulici kreće saobraćaj.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je ta ulica proširena u bulevar sa četiri trake i razdelnim ostrvom sa zelenilom, kao i da je na uglu Bulevara oslobođenja, Crnotravske i Save Maškovića urađen veliki kružni tok što će, uveren je, doprineti smanjenju gužvi u tom delu grada.

„Kada smo u decembru prošle godine počeli rekonstrukciju Crnotravske i Save Maškovića, najavili smo da će umesto ulica sa dve trake taj deo grada imati dva bulevara sa četiri trake, razdelno ostrvo, mnogo novog zelenila, kao i da ćemo uraditi kružni tok umesto raskrsnice, koja je bila jedan od najvećih saobraćajnih čepova u gradu“, rekao je Vesić za Tanjug.

Pohvalio je radnike „Beograd puta“ i kompanije „RAS Inženjering“, koji su bili zaduženi za proširenje Ulice Save Maškovića i dodao da je ostalo da se u narednih nedelju dana u potpunosti završe trotoari.

„Bilo je zakašnjenja zbog izmeštanja instalacija ‘Srbijagasa’, ali najvažnije je da je saobraćaj pušten i da građani mogu da koriste novi bulevar i da vide šta znači kada se rešavaju problemi koji postoje decenijama“, rekao je Vesić.

Naveo je da se ulice Save Maškovića i Crnotravska nalaze na unutrašnjem magistralnom prstenu koji, kako je pojasnio, uključuje i Bulevar patrijarha Pavla, za čiju je rekonstrukciju raspisan tender pre nekoliko dana, a zatim i ulice Pere Velimirovića i Borsku do autoputa.

„U narednih godinu dana Bulevar patrijarha Pavla, koji spaja Most na Adi i Pere Velimirovića, biće pretvoren u bulevar sa četiri trake, a isto tako i ulice Pere Velimirovića i Borska, što znači da će građani Banjice ovom obilaznicom i bulevarima sa četiri trake moći da stignu do Tošinog bunara za 15 minuta“, kazao je Vesić.

Najavio je da će u narednih nekoliko nedelja biti raspisan tender i za proširenje u četiri trake deonice od Save Maškovića do autoputa.

„Pokazaćemo kako se rešavaju infrastrukturni problemi u Beogradu i da je moguće i ubrzati saobraćaj i doneti bolji kvalitet života građana“, naveo je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.