U trendu

Završni radovi na vrtiću u naselju Zuce

BEOGRAD – U toku su završni radovi na adaptaciji voždovačke mesne zajednice Zuce u vrtić, u koji će se, prema rečima gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka, od septembra useliti mališani.

Vrednost radova je oko 28 miliona dinara i četiri miliona dinara opremanje vrtića, koje finansira Sekretarijat.

To će biti 31. vrtić u okviru predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ na Voždovcu, u koju ide više od 5.000 dece, navodi se u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

Radove na vrtiću danas su obišli, osim gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka, i član Gradskog veća Dragomir Petronijević i zamenik direktora PIO Fonda Relja Ognjenović.

Petronijević je rekao da će najmlađi stanovnici voždovačkog naselja dobiti i moderno igralište za decu u sklopu vrtića sa svim pratećim mobilijarom.

„Ovo puno znači građanima ovog naselja, da ne moraju da voze decu u udaljene vrtiće. Mora se pođednako misliti na decu na teritoriji celog Beograda“, rekao je Petronijević i istakao da je ispunjeno obećanje dato građanima Zuca.

Gak je naveo da su završeni gotovo svi radovi i da je ostalo još sređivanje dvorišta, nakon čega će se u septembru primiti mališani.
Briga o najstarijima i najmlađima jedan je od najvažnijih zadataka svakog društva, istakao je Ognjenović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.