U trendu

Zbog vojne parade sklanjaju se bandere i ivičnjaci sa niškog bulevara

Zbog vojno-policijske parade kojom će 24. marta biti obeleženo 20 godina od početka NATO agresije na Saveznu republiku Jugoslaviju, na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu gde će parada biti održana uklanjaju se stubovi električne rasvete, ivičnjaci i pešačka ostrva, kako bi bulevarom mogla da prodju velika vojna vozila.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Nebojša Lović rekao je agenciji Beta da će ivičnjaci i stubovi električne rasvete biti uklonjeni u dužini od oko 300 metara.

„Grad je dobio obavezu da Bulevar Nikole Tesle pripremi za paradu. Radovi će biti finansirani iz budžeta grada, ali za sada ne znamo koliko će koštati. Firma Trejs je za to zadužena i ona će nam ispostaviti račun“, rekao je Lović.

Prema njegovim rečima, odmah po završetku parade stubovi električne rasvete i ivičnjaci biće vraćeni na Bulevar Nikole Tesle.

Lović je takodje kazao da će pored bulevara biti izgradjena svečana bina, ali ona će se nalaziti u krugu kasarne „Knjaz Mihailo“ i za njeno postavljanje nije zadužen grad, već Vojska Srbije.

Zbog započetih radova, saobraćaj na Bulevaru Nikole Tesle od raskrsnice sa ulicom Aleksandra Medvedeva do ukrštanja sa Bulevarom Heroja sa Košara, odvija se ovih dana samo u jednoj kolovoznoj traci.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu rečeno je da će u vreme održavanja vežbi i priprema pripadnika Vojske i MUP-a Srbije saobraćaj na tim saobraćajnicama biti potpuno obustavljan o čemu će gradjani biti blagovremeno obavešteni.

Kako su ranije najavili pripadnici našeg državnog vrha i Vojske Srbije, vojno-policijska parada koja će biti održana u Nišu 24. marta biće „najveća u modernoj istoriji Srbije“.

Gradjani će tog dana u večernjim satima pored ešalona vojske, policije i motorizovanih ešalona, moći da vide 1.500 obučenih specijalaca, osam do deset „migova 29“ i jedan broj novih helikoptera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.