U trendu

Žena iz sela Mesarci dobila stan u igri „Uzmi račun i pobedi“

U okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ večeras su izvučene prve nagrade, a glavnu premiju – stan u naselju Braća Jerković površine 51 kvadrat, dobila je Marina Grković iz sela Mesarci.

Njenu kovertu je, iz trećeg pokušaja, pošto su prethodne bile neregularne, izvukla petogodišnja Vesna, ćerka Igora Rakočevića.

Dobitnici automobila „fijat 500L“ su Desanka Filipović iz Sremske Mitrovice, Gordana Trifunović Dimitrovski iz Beograda i Ljilja Jakoševski iz Vrbasa.

U nove automobile sešće i Slađana Nikolić iz Obrenovca, Ilija Nestorović iz Prijepolja i Gordan Pejić iz Železnika.

Još šestoro ljudi imalo je sreće da dobije „fijat 500L“, a to su Rada Jovanović iz Kraljeva, Veselin Martinović iz Subotice, Nikola Đorđević iz Niša, Milijan Dimitrijević iz Valjeva, Bojana Zoković Đokić iz Novog Sada i Slavka Pantović iz Smedereva.

Izvučene su prve nagrade, ukupne vrednosti 24.288.534 dinara. Prve nagrade izvukli su sportisti, tekvondiskinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, nekadašnji košarkaški reprezentativac Igor Rakočević, vaterpolista Nikola Jakšić i glumci serije „Vojna akademija“, Dragana Dabović i Nebojša Milovanović.

U bazenu u studiju RTS na Košutnjaku bilo je čak 300 tona koverata.

Ukupno je za učesnike igre obezbeđeno 50 automobila „fijat 500L“ u vrednosti od oko 61 miliona dinara, a nagradni fond obuhvata 742 nagrade u vrednosti od preko 135 miliona dinara.

Prema rečima nadležnih, za nagradnu igru je pristiglo četiri miliona koverata.

„Nagradna igra je deo akcionog plana borbe protiv sive ekonomije i ovo je jedna od 68 mera koje sprovodimo tokom 2017. i 2018. godine koje su proglašene za godine borbe protiv sive ekonomije. Efekte ove akcije videćemo u narednih nekoliko meseci, a indirektni efekti su podizanje svesti građana o štetnosti sive ekonomije čije suzbijanje može poboljšati standard života“, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Regularnost postupka nadzire petočlana Komisija u kojoj se nalaze predstavnici Ministarstva državne uprave, Ministarstva finansija i Poreske uprave, Ministarstva trgovine, turizma i usluga i kompanije „Masterkard“.

Prema njihovim rečima, sve srećne dobitnike Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kontaktiraće u nedelju 12. marta i obavestiti o nagradama koje su osvojili kao i o načinu preuzimanja.

U prvom izvlačenju učestvovali su samo fiskalni računi i slipovi koji su pristigli na adresu navedenu na namenskoj koverti do 10. marta do 23 časa i 59 minuta.

Koverte koje su blagovremeno stigle na traženu adresu i nisu izvučene, učestvuju u narednim izvlačenjima, koja su zakazana za 18, 25. i 31. mart i građani mogu da šalju dodatne koverte sve do 30. marta.

Sve koverte koje preostanu posle prvog izvlačenja, učestvuju u svakom narednom kolu.

Spisak dobitnika biće objavljen u dnevnom listu Politika, tri dana nakon svakog izvlačenja, kao i na internet stranici nagradne igre „Uzmi račun“, internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Internet portalu RTS-a.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.