U trendu

Žene da konačno budu ravnopravne

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas, povodom 8. marta, Medjunarodnog dana žena, da je vreme da žene postanu ravnopravne i poštovane i da ne moraju više podsećati društvo da žele ekonomsku i političku ravnopravnost sa muškarcima.

Mihajlović je u saopštenju podsetila da je pre 105 godina, u požaru u tekstilnoj fabrici „Trajangl Širtvejst“ u Njujorku, više od 140 žena nastradalo „samo zato što tražile svoja prava, veće plate i zabranu dečjeg rada“.

„Njihovim žrtvama započeta je borba sa tadašnjim lošim radnim uslovima za žene. Borba i danas traje samo pod velom neravnoravnosti žena u društvu i nejednakih šansi za njih i muškarce“, ocenila je ministarka.

Prema njenim rečima, žene ne bi više trebale da se bore za nešto na šta imaju pravo, za nediskriminaciju i jednaka prava sa muškarcima.

„Danas, u 21. veku kada se naše žene bore da pomire kapitalizam, tradiciju i moderno društvo, ovog 8. marta želim Vam da se borba konačno okonča. Želim Vam da se ovog 8. marta završi ‘Dan žena’, a da počne godina, dekada i stoleće žena kada će one pokazati svoju snagu“, navela je Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.