Žene ne moraju u penziju pre 65. godine

Žene zaposlene u državnoj upravi, koje ove godine pune 60 godina i šest meseci, neće morati posle 12. oktobra u penziju, kako je to bilo predviđeno Zakonom o maksimalnom broju zaposlenih. U penziju će ići samo one koje to žele, dok će sve druge moći da iskoriste zakonsko pravo i na poslu ostanu do 65. godine.

Nijedna žena, dakle, zbog starosti neće moći da bude penzionisana kao višak zaposlenih.

Foto: DarkoStojanovic/Pixabay.com

Foto: DarkoStojanovic/Pixabay.com

Upravo se tako tumači saopštenje Ustavnog suda Srbije kome su se za pomoć posle donošenja ovog diskriminatorskog zakona obratili Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti i Saša Janković, zaštitnik građana. Oni su krajem septembra podneli predlog Ustavnom sudu da proglasi neustavnom, kao diskriminatornu, odredbu Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru prema kojoj ženama po sili zakona prestaje radni odnos ranije nego muškarcima. Ovakva odluka važiće sve dok Ustavni sud ne donese konačnu odluku o predlogu za ocenu ustavnosti sporne odredbe zakona.

Za sada je doneta privremena mera, ali sva iskustva iz sudske prakse pokazuju da se konačna odluka suda u 99 odsto slučajeva poklapa sa privremenom merom.

Primena odredbe, kojom se propisuje zakonski osnov za prestanak radnog odnosa zbog navršenih određenih godina života, a koja se odnosi samo na žene, sporna je sa stanovišta Ustava i zabrane diskriminacije po osnovu pola, zbog čega može da ima neotklonjive štetne posledice, smatra Ustavni sud.

Ranka Savić, predsednik Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata Srbije, koja je jedan od inicijatora ove sporne odredbe Ministarstva za lokalnu samoupravu, kaže, da je ovakav stav Ustavnog suda vratio poverenje u pravdu i zakon i pokazao da svaka sudska odluka ne mora biti i politička, kao što je to slučaj s umanjenjem penzija za koju ovaj sud ne nalazi da je protivzakonita.

– Ustavni sud je potvrdio da su žene na ovaj način diskriminisane i da imaju pravo da rade do 65 godine, kako im to omogućava Zakon o radu. One koje imaju 60 godina i šest meseci stekle su uslov za penziju i to je njihova privilegija, ali ne mora biti i pravilo, a još manje zato što je neko godinama zapošljavao prekobrojne činovnike. Treba videti ko je i kako dovođen da radi u državnoj upravi i s kakvim kvalifikacijama – navodi Ranka Savić.

Odluku Ustavnog suda pozdravila je i Brankica Janković, poverenica za zaštitu rodne ravnopravnosti, koju je vest zatekla u Briselu na godišnjoj Skupštini evropskih tela za ravnopravnost.

– Ustavnu sud je ovakvom odlukom sprečio štetu koja je mogla nastati. Ta odluka znači da nijedan poslodavac neće moći da donese rešenje o prekidu radnog odnosa ženama koje žele da rade – rekla je Janković.

Jankovićeva očekuje da će Ustavni sud uskoro doneti i konačnu odluku o ustavnosti sporne odredbe po predlogu poverenika za zaštitu ravnopravnosti građana.

Interesantno je da je ovakvu odluku Ustavnog suda prva pozdravila Kori Udovički, ministar za lokalnu upravu koja je zakon i donela. I to uprkos tome što je predlog njenog ministarstva sud ocenio kao diskriminaciju žena zaposlenih u javnom sektoru.

(J. Petrović Stojanović, „Politika“)

Ostavite komentar

Ostavite komentar