U trendu

Živković: Vučić da podnese ostavku zbog Trepče

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da bi odgovoran čin bio da premijer Srbije Aleksandar Vučić podnese ostavku nakon usvajanja Zakona o Trepči.

„Sve je to potpisao Aleksandar Vučić u Briselu. Odgovoran čin je da da ostavku, a ne da nas svojim lutkama ubedjuje da je to svetska zavera protiv Srbije“, rekao je Živković novinarima u Beogradu.

Poslanici u Skupštini Kosova usvojili su Zakon o Trepči, kojim taj rudarsko-metalurški kombinat postaje akcionarsko društvo u kojem Vlada Kosova ima 80 odsto akcija, dok 20 odsto pripada radnicima i drugim akcionarima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Djurić izjavio je ranije danas da će u ponedeljak, 10. oktobra, predložiti Vladi Srbije da zatraži hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji i povodom usvajanja zakona o Trepči i kršenja rezolucije 1244.

Živković je ocenio danas i da „proevropska i prodemokratska opozicija“ moraju na predstojeće predsedničke izbore da izadje sa zajedničkim kandidatom.

„To je naša obaveza. Predsednički izbori su prilika da se Srbija ponovo vrati na pravi put. Sve velike promene počinjale su promenom presednika, a sve naše razlike ne bi trebalo da budu tolike da nas spreče da to odradimo“, rekao je Živković novinarima u Beogradu.

O boravku Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića u Nišu, Živković je kazao da je potpuno nepristojno vredjati gradjane tako što će im reći da dolaze u Niš da bi im bili bliži.

„Mislim da je to pokušaj da se ona serija Monti Pajton oživi na srpskom nivou i to će biti tragikomičan dogadjaj“, rekao je on.

Tokom boravka Vlade Srbije u Nišu će biti održan niz foruma, biće prijema gradjana i delegacija. Izmedju ostalih premijer će primiti i predstavnike radnika kojima nisu isplaćene zarade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar