U trendu

Zlatiborski okrug: Putevi prohodni, nekoliko škola ne radi

Svi magistralni putevi su čisti i prohodni na području Zlatiborskog okruga, izjavio je danas direktor Puteva Užice Leko Korićanac, dodajući da su se čistili i putevi drugog prioriteta.

Prema njegovim rečima, sve ekipe su na trećem stepenu angažovanja.

“Na terenu je 10 vozila na području Užica i devet na području Prijepolja. Za čišćenje puteva angažovana su dva gredera, utovarivač, a u pripravnosti su mašine u slučaju eventualnih odrona”, rekao je Korićanac.

On je istakao da su sve ekipe na terenu, a posebnu pažnju treba obratiti na kritične tačke kao što su Kadinjača, Debelo Brdo, Borova Glava.

“Soli i rizle ima dovoljno i ne očekuju se veći problemi”, rekao je Korićanac.

Tehnički direktor užičkih puteva Slobodan Božović, kaže da je najviše snega palo na području Zlatibora i Nove Varoši.

On je naglasio da je put do granice sa Crnom Gorom potpuno očišćen, a čiste se i putevi drugog reda.

Na teritoriji opštine Ivanjica, zbog snega je trenutno neprohodan put Golijska reka – Preko brdo – Odvrashenica, ali se očekuje da tokom dana i on bude osposobljen.

U preduzeću Putevi Ivanjica kažu da snega ima i preko pola metra.

Na kolovozu u nižim predelima snega ima do pet, a u višim od pet do 10 centimetara, navode u ovom preduzeću, dodajući da je na čišćenju angažovano pet kamiona i isto tokoliko drugih mašina.

U opštini Sjenica sneg nije stvorio probleme, kaže pomoćnik predsednika opštine zadužen za infrastrukturu Mikailo Kaličanin, ističući da se čiste putevi u Mesnim zajednicama.

Zbog problema sa snegom u Suvoborskom kraju, pojedine škole i njihova isturena odeljenja danas neće raditi, izjavio je načelnik Školske uprave za Moravički okrug Vladan Seizović.

Prema njegovim rečima, danas neće raditi škole u Takovu i Pranjanima, kao i isturena odeljenja u Kamenici, Brezni, Gojnoj Gori, Srezojevcima, Teočinu i Koštunićima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar