najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zrenjaninskom domu zdravlja nedostaje 20 lekara

Direktor zrenjaninskog Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Miodrag Subić izjavio je da u toj zdravstvenoj ustanovi, po kadrovskom planu, nedostaje 20 lekara.

„Imamo deficit lekara, trenuto nam fali 20 po kadrovskom planu. Najviše nam fali ginekologa. Od devet, radi samo četiri, a od 21 pedijatra, njih 14“, kazao  je novinarima Subić.

On je prilikom otvaranja nove zdravstvene ambulante u Mesnoj zajednici „Sava Kovačević“ kazao da će taj problem biti i izraženiji, budući da počinju godišnji odmori.

„Zato apelujem na građane da imaju strpljenja. Kada samo jedan lekar ode na godišnji, mi već imamo ozbiljan problem“, dodao je on.

Lekari nedostaju i zrenjaninskoj Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“, a direktorka te ustanove, Gordana Kozlovački nedavno je izjavila da je bolnica na istorijskom minimumu po broju zaposlenih u poslednje četiri decenije.

Ona je naglasila da bolnica sada ima jednog radnika manje u odnosu na 1975. godinu, kada, kako je navela, „nije postojala ni primisao o izgradnji nove bolnice“ koja ima 10 spratova i 42.000 kvadrata i kada nisu postojale ni ideje o kliničko medicinskim tehnologijama koje su odavno uvrežene u današnju praksu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike