U trendu

Zvonko Mihajlović uhapšen pa pušten

Predsednik opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Štrpcu na Kosovu Zvonko Mihajlović potvrdio je agenciji Beta da ga je jutros u njegovoj kući uhapsila Kosovska policija i da je u popodnevnim satima posle ispitivanja pušten kući.

„Jutros oko sedam časova policija je došla mojoj kući i odveli su me u policijsku stanicu. Tamo su me na osnovu, najverovatnije, neke prijave ispitivali. Sa mnom je razgovarao advokat po službenoj dužnosti i istražitelji. Zatim su u mom prisustvu pretresli moju kuću i iz nje poneli neke stvari“, rekao je Mihajlović.

Na pitanje na šta se odnosila ta prijava i da li je možda reč o oružju, Mihajlović je odgovorio „da, da…to je bio navodni razlog, prijava se odnosi na posedovanje nečeg nelegalnog“.

„Oni su očekivali da u mojoj kući nadju nešto spektakularno, ali toga nije bilo. Jednostavno, to je kao da su tražili, recimo mercedes, a pronašli fiću“, naveo je Mihajlović.

Prema njegovoj oceni, moguće da sve to ima i neku političku pozadinu, jer je on kandidat za narodnog poslanika Skupštine Srbije na listi SRS na predstojećim izborima.

„Ta mogućnost postoji jer tokom saslušanja istražitelji su uzgred imali neka pitanja na temu politike, odnosno pitanja koja su izlazila iz okvira onoga zbog čega sam priveden“, ocenio je Mihajlović.

On je rekao da su policijski istražitelji rekli da će napisati tužbu protiv njega i upozorili ga da ne sme da napušta Štrpce i da bude na raspolaganju pravosudnim organima.

Mihajlović je rekao da ne očekuje ponovno privodjenje već poziv iz suda radi zakazivanja ročišta.

On je kazao da i pored svega očekuje dobar izborni rezultat za SRS kako u opštini Štrpce tako i na Kosovu i Metohiji, ali i na teritoriji cele Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar