U trendu

SSP: Novi Sad da plati odštetu za imovinu ugroženu od kiše, ukoliko ne želi da gradi kanalizaciju

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) zatražio je danas od gradskog rukovodstva da plati obećanu odštetu građanima čija je imovina ugrožena posle svake kiše, ukoliko ne želi da gradi kanalizaciju.

„Još jedna kiša i voda je ponovo ulazila u kuće, a mnogi automobili ostali su zaglavljeni u više od pola metra vode i to listom u sveže renoviranim ulicama“, naveo je u saopštenju predsednik novosadskog odbora SSP Vladimir Vrsajkov.

Dodao je da gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić treba da „spremi novčanik“ jer „ubeđuje“ građane da gradnja pristojne kanalizacije „nije ekonomski opravdana“.

Vrsajkov je podsetio i da je od početka godine zabeleženo više oluja koje su „izazvale prave potope“, dok je jedna od njih odnela i ljudski život.

Prošle godine bilo ih je tri, 2021. dve, kao i u nekoliko prethodnih godina, dok je od 2017. do 2019. bilo najmanje šest „stogodišnjih kiša“, naveo je Vrsajkov.

Dodao je da svaki put građani trpe materijalnu štetu i izlažu se riziku od zaraze, jer se nakon svake poplave na ulice preliva fekalna kanalizacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar