U trendu

SSP: Tražimo izbore jer građani zaslužuju vlast koja brine o njima, a ne o investitorima

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac izjavila je danas da opozicija traži izbore jer građani zaslužuju vlast koja više brine o njihovim novčanicima, „nego o računima investitora“, kojima, prema njenim rečima, „poklanja“ simbole grada da bi na tom mestu bili izgrađeni soliteri.

„(Predsednik Srbije) Aleksandar Vučić je odlučio da nakon 86 godina uništi još jedan simbol Beograda – Sajam. Njega ne interesuje što je sa Sajma emitovan prvi kadar na televizorima Beograđana i to Savskog mosta. Njega ne interesuje tradicija sajma knjiga koji se održava 66 godina, a ni novogodišnji vašar na kome već 60 godina uživaju mali Beograđani“, navela je Gođevac u saopštenju.

Prema njenim rečima, Vučića i njegov režim interesuju samo „profit investitora i Beograda na vodi kome daju parče po parče Beograda“.

„Nije ni objasnio gde će se održavati beogradski sajmovi od sada pa ubuduće? Hoće li Beograd na vodi naplaćivati svoj ‘najam’ za postojeće hale i koliko će koštati građane? Ako neće biti u tim halama, gde će? Sajam je sačekala ista sudbina kao i železničku stanicu koja od jula 2018. godine ne postoji i to posle 134 godine“, ocenila je Gođevac.

Imovina beogradskog Sajma prodata je Beogradu na vodi u martu ove godine, dok je Hala 1 ostala u vlasništvu države.

Vučić je najavio da će novi sajam biti izgrađen u Surčinu, gde će 2027. biti održana specijalizovana međunarodna izložba „Ekspo“ (Expo).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar