U trendu

(18+) Horor u Barseloni: Krv tekla ulicama, 13 mrtvih, 50 povređenih! (video)

Jedna od najpoznatijih ulica sveta, čuvena Rambla u Barseloni ovog popodneva umalo se pretvorila u masovnu klanicu, pošto je kombi u kojem su bila dva napadača uleteo među ljude i pokosio ih.

Zvaničnik katalonskog ministarstva unutrašnjih poslova Žoakim Forn potvrdio je da je u napadu poginulo 13 osoba a 50 povređeno, javlja španska nacionalna tv RTE.

Španski list „El Periodiko“ javio je da su se nakon napada dvojica naoružanih muškaraca zabarikadirala u baru u centru Barselone.

List navodi da je došlo do pucnjave u zoni oko tržnice La Bokerija, iako ne pominje izvor informacije, preneo je Rojters.

Za sada nije jasno da li su naoružani muškarci koji su sada u baru vozili kombi, navodi Rojters, ali AP javlja, pozivajući se na list El Pais, da su se oni nalazili u kombiju.

Policija je saopštila da je vozač napustio vozilo i pobegao.

Kombi je uleteo među pešake u istorijskoj četvrti Las Ramblas, koja je obično puna ljudi u zenitu letnje turističke sezone, navodi američka agencija. Očevici kažu da su, posle napada, žene i deca trčali unaokolo prestravljeni.

Upozoravamo vas da ne gledate snimke ako ste slabog stomaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.